Regnekraft til dataanalyse

Som forsker har du flere muligheder for gratis regnekraft til dataanalyse. Hvis du har et stort behov for regnekraft, kan du også søge om regnekraft.

SCDataLab kan vejlede dig om de forskellige muligheder. Her er et overblik:

 

UCLoud er et dansk High Performance Computing (HPC) anlæg som giver dig en intuitiv brugergrænseflade til regnekraft via en lang række applikationer til dataanalyse og visualisering. UCloud har et “Apps” område med allerede installerede populære applikationer og flere applikationer kan tilpasses og tilføjes.

UCloud drives af SDU, AU og AAU og administreres af SDU eScience. SDU eScience er blevet ISO/IEC27001:2013 certificeret i februar 2020.

Der er endnu ikke indgået en databehandleraftale mellem UCloud og KU, men vi forventer at den indgås I løbet af den nærmeste fremtid, så KU ansatte også vil kunne arbejde med personhenføre data på UCloud

Du kan finde ud af om UCloud er relevant platform for dig ved at du logger ind med dit KU-login via WAYF og prøver den af, eller du kan kontakte SCDataLab via mail.

Mere information kan også findes i UCloud User Guide.

 

 

Computerome 2.0 er for dig, der skal udregne, analysere og behandle store – såvel som små - mængder data. Sikkert og fleksibelt.

Computerome 2.0 er et dansk High Performance Computing (HPC) anlæg, en såkaldt ​supercomputer, som administreres af Københavns Universitet og Danmarks Tekniske Universitet (DTU). 

Computerome 2.0 er tilgængelig for alle KU-brugere uanset forskningsfelt. Du har som medarbejder eller ph.d.-studerende på KU mulighed for at blive gratis Computerome 2.0 "sandkasse"-bruger, og afprøve Computerome 2.0 i en begrænset periode.

Computerome 2.0 kan også bruges hvis man arbejder med persondata (GDPR).

Sektionen Forskningsstøtte i KU-IT er ansvarlig for at understøtte brugerne af C2. Du kan kontakte Forskningsstøtte gennem Serviceportal.

Mere information på KUnet Computerome 2.0.

 

 

ERDA (Electronic Research Data Archive) er både rettet mod lagring, deling og arkivering af forskningsdata, samt analyse af forskningsdata. SIF (Sensitive Information Facility) er tilsvarende rettet mod lagring, deling og analyse af sensitive data, herunder ikke mindst personhenførbare data klassificeret som følsomme (GDPR).

Begge er finansieret af Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet (SCIENCE) og drevet af SCIENCE HPC Centeret. Dataanalyse er derfor som udgangspunkt kun for ansatte og studerende på SCIENCE.

Ansatte på SCIENCE har yderligere lov at invitere interne og eksterne ind som brugere på ERDA til konkrete samarbejder eller kurser.

Der arbejdes på at kunne tilbyde ERDA generelt til alle på KU, men indtil det kommer på plads, har SCIENCE i noget omfang tilladt testbrugere fra andre fakulteter. Det bemærkes at sådanne testere har gratis og rimelig fri adgang for nu, men fremadrettet må forvente at overgå til hvad der måtte komme af aftaler om adgang og medfinansiering for øvrige fakulteter.

Vil du gerne tages i betragtning som testbruger på ERDA eller SIF, så kontakt scdatalab@ku.dk, og vi vil undersøge mulighederne for dig.

Hvis du er fra TEO, JUR eller HUM, så vær opmærksom på SCDataLab giver general support til ERDA/SIF, mens du kun bør benytte ERDA og SIF support-mail (support@erda.dk hhv. support@sif.erda.dk) med konkrete tekniske spørgsmål eller rapportering af fejl. Helst med konkret fejlbesked/screenshot og gerne yderligere relevant information om system og cirka tidspunkt for fejlen, så supporten kan lede efter spor i logfiler.

Få mere information på ERDAs hjemmeside.